Tente nedir?

 Tenteler, genellikle güneşten veya kötü hava koşullarından korunmak için kullanılan dış mekan eşyalarıdır. Genellikle pencerelerin veya dış kapıların üzerine yerleştirilen bir tente, metalden veya bazı ağır malzemelerden yapılabilir. Tentelerin daha büyük versiyonları bazen evin arka tarafındaki terasları örtmek için kullanılır.


Kanopilerin kullanımı 19. yüzyılın başlarına kadar izlenebilir. Basit düz sac yapı, açık bir pencereye yatırılabilir. Pencereye yağmur veya doğrudan güneş ışığının girmesini önlemek için köşe sacları kullanılır. Klimanın olmadığı günlerde, tente, evin içinden çapraz bir hava akımının geçmesine izin verdi. Cihaz yağmurda da kullanışlıdır, çünkü basit tasarımı aynı zamanda pencerelerin yaz yağmurunda bile açık kalabilmesi anlamına gelir.


19. yüzyılda ve 20. yüzyılda kanopiler hem dekoratif hem de işlevsel hale geldi. Tentelerin metal versiyonları, bir evin dışına görsel bir ilgi unsuru ekleyen dekoratif yapılar haline gelir. Metal kolayca boyanabildiğinden, evin tasarımına uyacak şekilde tentelerin görünümünü değiştirmek mümkündür.


20. yüzyılın ortalarından itibaren, kanopinin diğer versiyonları yaygın olarak kullanıldı. Metal tentelere alternatif olarak, kanvas ile birlikte metal çerçeve kullanan bir tente tasarımı elde etmek artık mümkün. Bu yöntem, ev sahiplerinin, tuval kaplamalarını değiştirerek evlerinin dış görünümünü kolayca değiştirmelerine olanak tanır. Tentelere benzer şekilde hareket eden kanvas tenteler, metal türleri ile aynı koruma ve dekorasyon türünü sağlar, ancak daha az bakım gerektirir. Geri çekilebilir tente, tente yapımındaki en son yeniliklerden biridir. Geri çekilebilir tenteler, gölgeliklerle aynı şekilde çalışarak koruma ve görsel bir ilgi dokunuşu sağlar. Bu kanopilerin sabit olmaması bakımından farklılık gösterirler. Bir el krankı veya elektronik motorlu bir sistem kullanılarak, geri çekilebilir tente, korumanın gerekli olduğu günlerde uzatılabilir, ancak ev sahibi doğrudan güneş ışığının tadını çıkarmak istediğinde de geri çekilebilir. Geri çekilebilir tente stili, teraslar için popüler bir seçimdir. Metal ve kumaş modelleri günümüzde yaygın olarak bulunmaktadır. Her iki tente türü için de tasarımlar birçok ev mağazasında ve çevrimiçi mağazada mevcuttur.

https://www.pergolatentefiyatlari.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tente tamiri için en iyi taktikler

Tente ışıkları